Talbot Samba GL

Dit is zonder twijfel een bijzondere auto, alsof hij zo uit de showroom komt. Hij is ontworpen door Pininfarina, een van de bekendste huidige autodesigners, een karakteristiek en elegant ontwerp, een tikkeltje agressiviteit, gecombineerd met veel allure. Zeer geschikt voor het stadsverkeer, een uitmuntend rijgedrag op de snelweg en een uitrusting die alle verwachtingen overtreft; een unieke eigenwijze klassieke rakker die zich echt onderscheid in de huidige ‘eenheidsworst’ van kleine auto’s. Een zeer zeldzame verschijning, die bijna niet meer te vinden is, beslist zeker in deze nieuwstaat.

Deze door GrandPlaisir aangeboden belastingvrije Talbot Samba GL, bevind zich echt in absolute orginele nieuwstaat en geimpoteerd uit Frankrijk. Heeft maar 34.000 km gelopen, en altijd vertroeteld en in de garage gestaan. Deze Samba was destijds de meest luxe versie. 43 PK, 1360 CC motor, 5 versnellingen, met een verbruik van 4,6 liter brandsof op 100 km. Door zijn rondom onafhankelijke wielophanging een zeer comfortabele auto. Deze ‘nieuwe’ Talbot wordt u aangeboden inclusief Nederlands kenteken en recente APK.
 

 

De kleine Talbot had destijds een grote reputatie verworven. En terecht: de Samba is nog steeds een originele jonge auto met duidelijk eigen lijnen; zijn markante front is typerend. Ook het benzineverbruik van de Samba is uniek, 4,6 liter op 100 km. Het interieur is in alle opzichten opvallend te noemen: vier uiterst comfortabele zitplaatsen, bekleed met een stevige luxueuze stof, een bijpassende moquette vloerbedekking en een achterbank die in twee delen neerklapbaar is, waardoor u het laadvolume van de bagageruimte naar behoefte aan kunt passen. Gemakkelijk en ruim, dank zij twee wijd openslaande deuren, kortom meer dan voldoende plaats voor vier personen. De voorstoelen zijn neerklapbaar en kunnen naar voren schuiven, zodat u gemakkelijk achterin kunt stappen, waarna ze automatisch weer in hun oorspronkelijke stand terugvallen. Een brede achterklep geeft toegang tot de kofferruimte van 236dm3, en alsof dat nog niet genoeg is: de achterbank is neerklapbaar, waardoor de kofferruimte 928dm3 groot wordt!  

De Samba was standaard uitgerust met een elektronische ontsteking, dat gemakkelijk starten mogelijk onder alle weersomstandigheden, en het rendement van de motor verhoogt. Het vereenvoudigt het onderhoud doordat het ontstekingsmoment zich niet kan wijzigen. Een hoog prestatievermogen, duurzaamheid, souplesse, kracht en zuinigheid zijn de voornaamste kenmerken van de 1360 cc motor. Zij is vervaardigd met lichtmetalen cilinderkoppen en bovenliggende nokkenassen.

De Samba GL, heeft een 5-versnellingsbak. Dank zij de versnellingsverhoudingen staat het benzineverbruik in gunstige verhouding tot het prestatievermogen van de motor; de eindoverbrenging maakt het brandstofverbruik extra zuinig. Door het lage toerental, dat ook bij hoge snelheid laag blijft, draait de motor soepeler en geruisarm. Met z’n breedte van 1.528mtr zwenkt hij lang dubbelparkeerders. En hij heeft maar 9.30mtr nodig om handig te kunnen draaien (tussen trottoirs). Wie doet hem dat na? Op de grote weg zijn z’n prestaties ook geweldig. Mede dank zij de onafhankelijk geveerde wielophanging en de voorwielaandrijving ligt de Samba zeer vast op de weg.

Comfortabel brengt hij u overal. De Samba GL is beschikt over een uitgebreidere comfort-uitrusting. De voorstuoelen met hoofdsteun zijn neerklapbaar en kunnen nar voren schuiven, zodat de achterste zitplaatsen beter toegankelijk zijn, waarna ze weer in hun oorspronkelijke stand terugvallen. Bovendien zorgen handgrepen, grote opbergvakken in de zijderuen, een kwartsklokjhe en een sigaretteaansteker voor meer aangenaam comfort. In de Samba GL rijdt u ontspannen en veilig: er is een inbouwmogelijkheid voor een autoradio, een ruitewisser met ruitesproeier op de achterruit, achtuitrijlampen en een mistachterlamp, gelaagde voorruit en een achteruitkijkspiegel met antiverblindigsstand. De achterbandk is in twee delen neerklapbaar, waardoor u goederen met grote afmetingen of drie personen met heel veel bagage makkelijk kunt meenemen. De Samba GL Wordt bovendien beschermd door stootstrippen aan de zijkanten.

Talbot Samba in de media: