Peugeot 204 Break

Belle Blue Break, ongekend succesnummer!

Deze Peugeot 204, was een revolutioniare doorbraak bij Peugeot in haar tot dan conservatief denken.   In april 1965 introduceerde Peugeot de 204. Deze auto was voor de als conservatief bekend staande fabrikant in vele opzichten een totaal nieuw concept. Zo was dit bijvoorbeeld de eerste Peugeot met voorwielaandrijving. Het nieuwe vlotte 1.130cc motortje stond dwars voorin en leverde 53 pk. In oktober 1965 presenteerde men de 204 break, die door zijn vijfde deur een goede toegang bood tot de grote laadruimte.

De 204 is reeds jaren een zeer gewaardeerde klassieker. Er zijn nog maar zelden, echt mooie exemplaren te vinden, maar die komen meestal uit zonniger streken dan Nederland. Deze door GrandPlaisir uit Frankrijk geimporteerde rappe volumineuze deugniet uit 1968,  is een oh zo mooi voorbeeld van hoe een echte klassieker hoort te zijn. Puur, in de eerste lak! Niet gerestaureerd dus, maar nog steeds nagenoeg gekleed in het authentieke ‘jasje’ , zoals zij destijds  uit de fabriek rolde.

De oorspronkelijke ‘stalling’

Een soort Columbo-voiture dus, maar eigenlijk ook weer niet, dit is gewoon een topexemplaar. Was een klein beetje verweerd na 42 jaar, maar na een professionele poetsbeurt weer volledig zijn oorspronkelijke glans herwonnen! Exterieur fenomenaal. Columbo, uit de gelijknamige succesvolle tv-detective serie, reed trouwens de legendarische voorganger van de 204, namelijk de 403.

Deze 204 , uit 1968, zeer zorgvuldig bereden en super geconserveerd door de eerste eigenaar uit de omgeving van Parijs. Maar beslist zonder de alom bekende klassieke Parijse deuken en krassen, gewoon gaaf dus. En dat is te merken, er zit geen piepje en rammeltje in deze auto. Een feest om in te rijden, kan prima mee in hedendaagse verkeer, zonder dat je het gevoel hebt in een prehistorische voertuig te begeven. Het interieur is gewoon smetteloos nieuw. Volledig gedocumenteerde historie, met het oorspronkelijke aankoopbewijs erbij. En wat een ruimte voor zo’n kleine dreumes! Vier volwassen en een berg bagage.  En nog eens uitgerust met een fabriekoptionele ‘artnouveau’ imperiaal, in nieuwstaat, om bijvoorbeeld de ski’s of surfplank  te monteren. Toch even wat anders dan zo’n suffe moderne allemans plastic skibox.

Met deze Belle Blue Break wordt het leven weer bijzonder en leuk!  De neus oogt vrolijk en lacht u toe, en word je altijd blij van te aanschouwen. Super betrouwbare auto om zo met uw gezin een comfortabele onvergetelijke (kampeer)trip naar Zuid Frankrijk te  plannen. Of gewoon voor dagelijks gebruik, pas de problème, de auto is top getectyleerd. Op Nederlands kenteken voor zorgeloos rijplezier, nieuwe APK, inclusief afleverbeurt, carte gris, oorspronkelijke aankoopbewijs en boekjes.

Geparkeerd tussen de Franse ‘brocante’


Voor een uitgebreide fotoreportage 

Hieronder een selectie van foto’s. Klik op de foto’s voor een vergroting.

Voor toponderhoud en onderdelen van uw Peugeot klik op de afbeelding hieronder.

Voor het lid worden , deze actieve Peugeot-club, klik  op de afbeelding hieronder.

Peugeot 204 in de media:

Leuk filmpje en muziek klik op de afbeelding hieronder.