Mercedes- Benz 300 D

Engineered to move the human spirit

Met deze reclameslogan van Mercedes werd in het begin van de jaren 80 nog eens haarfijn benadrukt wat de ambites waren van dit merk met ster-allures uit Das HausMercedes-Benz lukte het met deze eerste 5 cilinder Dieselmotor ter wereld, een diesel in het personenautosegment salonfähig te maken. Deze vooruitstrevende  ‘geestveruimende’ diesel motor moest zo stil en rustig lopen, als ware het een benzinemotor, en met vergelijkbare prestaties. Heden ten dage allemaal vanzelfsprekend met de moderne common-rail diesels, maar was voor die tijd geen eenvoudige opgave van de Duitse engineers.

Met deze door Grandplaisir aangeboden Mercedes-Benz, koopt u qua techniek een  huzarenklus van jewelste als het gaat om innoverende, uiterst betrouwbare en onverslijtbare dieseltechniek. Het topsegment onder de MB-klassiekers, van de nog steeds zeer populaire belastingvrije W123-serie. Met een dermate groot zelfvertrouwen gaf de fabriek  aan trouwe Mercedesrijders, mits onderhouden bij de dealer, een speldje en oorkonde als verdienste bij 100-, 200-, 250-, 500- duizend, en 1 en 2 miljoen kilometers. Ze zijn rijkelijk uitgedeeld, kan ik u zeggen!  Rijdt ook in deze tijd nog steeds subliem. Een mooie stille en beslist zuinige 3 liter motor, met 80 pk, dus ruim voldoende om in het huidige verkeer mee te doen. Voor nog heel veel probleemloze kilometers.

Dit exemplaar heeft recent een grote technische check-up gehad, een Apk, nieuwe remmen en banden voor. Het is op details niet moeders mooiste, heeft op een aantal punten beschadigingen en lichte roest.Maar de basic en chassis is top, origineel en niet gelast. Gewoon rijden en nog veel belastingvrij genieten in deze uiterst comfortabele voiture. Tegen een kleine meerprijs ontvangt u deze fabrieksoriginele kroonkurkvelgen.