Mercedes 230 E

In prachtstaat verkerende donkerblauw Mercedes 230 E, creme velours interieur, uit 1984.

Eind zestiger jaren is de wereld nog in orde voor de ingenieurs bij Das Haus. In 1968 werd “Der neue Mercedes, der neue Maßstab.” de nu alom wereldberoemde en nog steeds zeer populaire W123 geïntroduceerd. Vooral deze W123-variant , de 230 E, kon zich in een zeer grote kopergunst verheugen. 245.882 Mercedes-Benz kopers kozen dit model.

Deze donkerblauwe beauty, in de ultieme prachtkleurencombinatie met biscuit-creme interieur, en in nieuwstaat verkende velours bekleding,  is full option uitgevoerd. Op afstand bedienbare centrale deurvegrendeling, 4 elektrische ramen, elektrisch schuifdak en spiegels, stuurbekrachtiging, sjieke velours bekleding met 4 hoofdsteunen. Deze Mercedes wordt u aangeboden, inclusief recente grote beurt, Nederlands kenteken, en nieuwe APK . Hiervoor een schitterend exemplaar uit de Mercedes-Benz historie. Inbouw van LPG kan tegen een te overziene meerprijs voor u verzorgd worden.

Deze Mercedes-Benz W123 was een groot succes voor Mercedes-Benz. Geheel in overeenstemming met de traditionele opvattingen van de directie van de Daimler-Benz AG in die dagen, lag de nadruk op de actieve en passieve veiligheid, levensduur en vereenvoudiging van het onderhoud. Met het thema passieve veiligheid hield destijds de geniale constructeur en uitvinder Béla Barényi al sinds het einde van de tweede wereldoorlog zeer intensief bezig. De Mercedes-Benz W123 biedt inderdaad, ook voor huidige standaarden, een optimum aan veiligheid en technische perfectie. Ondanks de relatief hoge nieuwprijzen destijds, ontstonden er wachtlijsten van twee (!) jaar en soms zelfs langer. Zogenaamde Jahreswagen van Daimler-Benz-medewerkers met 10.000 kilometer op de klok werden voor meer dan de nieuwprijs verkocht. Vanaf begin 1976 tot eind 1985 werden er van de W123 meer dan 2.600.000 auto’s verkocht in 64 kleuren en 38 varianten. Van geen enkel Mercedes-Benz model ervoor of erna zijn tot op heden ooit zoveel exemplaren gebouwd.

Voor de  Nederlandse club van W123 Mercedes, kik hier.

Leuk artikel op oldtimernieuws.nl