Renault 5 TL Le car; Verkocht

Geplaatst: januari 1, 2016 in Renault

Een verassend pittige rakker, in topstaat! 

Ongelooflijk hoe sommige auto’s nadrukkelijk het straatbeeld bepaalden, maar in de loop van de jaren verdwenen. Neem de Renault 5. Hij genoot tijdens zijn hele leven een populariteit die de concurrentie tot nagelbijten aanzette, maar is anno heden vrijwel uitgestorven. Deze huis-tuin-en keuken- Vijfje barst echter nog steeds van de charme. Destijds gingen alle modellen als warme broodjes over de toonbank. Ijzersterke troeven van de 5 waren zijn praktische eigenschappen, dankzij de derde (vijfde deur), zijn eenvoudige doch degelijke techniek en zijn voor zo’n dreumes verbazingwekkend rijcomfort.

Deze door GrandPlaisir aangeboden, uit Belgie geimporteerde R5 TL leCar, is van het laatste productiejaar van de eerste generatie van Renaults bestseller uit de jaren 70 en daarna, zeg maarde oer-5. De Lecar was destijds een zeer bijzonder actiemodel, uitgerust in een sjeike grijze metalic lak , sportieve velgen, en met handige 5 deuren. Heeft slechts 65.000 km gelopen. Alle boekjes erbij. Het interieur is smetteloos. Uitgerust met sterke, doch zeer zuinige 1100 cc motor, met een verbruik van 4,6 liter op 100 km. Deze 100 % roestvrije oorspronkelijke R5 heeft inmiddels een recente tot in alle porieeen uitgebreide ML-tectylbehandeling gehad. Voor nog heel lang rijplezier.

Deze Lecar staat al op Nederlands kenteken, en wordt afgeleverd met een ‘verse’ APK en een grote beurt. Prijs 4250 euro.

voor meer informatie en foto’s klik hier.

Reacties zijn gesloten.