MGB Roadster Verkocht !

Geplaatst: april 7, 2015 in MG

Een concours cabrio, in rare Inca Yellow trim.

Wie zich de traditionele, betaalbare Engelse sportwagen voor de geest haalt zou zich zomaar de MGB kunnen inbeelden. Zó moet een roadster zijn: eenvoudig van lijn, puur en een feest om mee over binnenwegen te sturen. De motor roffelt gretig en de wind suist om uw oren, terwijl hij uw kapsel opnieuw modelleert.

De MG B roadster en GT werden verkocht tot 1980 en werden in de laatste vijf productie jaren, onder druk van Amerikaanse regelgeving, aangepast met veiligheid verhogende en emissie verlagende ingrepen. Dit resulteerde in kunststof bumpers en drie ruitenwissers. Het waren echter wel de best rijdende, comfortabele en uit-ontwikkelde, onderhoudsvriendelijke MGB’s ooit. In  1980 viel het doek  definitief voor de MG B.

Deze door GrandPlaisir aangeboden wereldberoemde klassieker is volledig body-off gerestaureerd. Alsof nieuw uit de fabriek, in concours staat. Alleen met meer luxe. Deze GrandPlaisir MGB tot in alle details door specialisten met passie gerestaureerd, heeft een  speciaal voor MGB V8 gelimiteerde zwart lederen stoelen en interieur.  Geen Chinese imitatie maar uitsluitend originele moeilijk te vinden fabrieksonderdelen zijn toegepast bij de restauratie. Dat maakt deze MGB wezenlijk  onderscheidend tussen de vele aangeboden in de markt zijnde ‘ gerestaureerde’ MGB’s.  De beste kwaliteit met een ‘maatpak’  passend Mohair geïsoleerd open dak .  Er is nergens op bespaard om deze MGB weer in originele topconditie te krijgen. Tot slot heeft Speedcentre in Geldermalsen, de in de autosport zeer bekende topspecialist, deze MGB getuned en motorisch optimaal afgesteld.

Een feest om in te rijden! Een waslijst aan rekeningen van de restauratie, en complete historie vanaf aanschaf krijgt u erbij. Dit is een zeer zeldzame origineel in Nederland geleverde MGB, met volledig gedocumenteerde historie.  Bedenk dat 95 % van de productie  naar Amerika is gegaan! Prijs voor deze oorspronkelijk Hollandse MGB, in de zeer zeldzame  kleur Inca Yellow: 8.950 euro.

voor meer foto’s.

Reacties zijn gesloten.