Renault R5 Blanc Basic. Verkocht!

Geplaatst: juni 9, 2012 in Renault

Limousine in zakformaat, onberispelijke staat!


Ja, en we hebben er weer een gevonden, zo’n super exemplaar!  Zoeken als een speld in een hooiberg anno 2011, om zo’n schitterende authentieke Renault 5 te vinden. On route in Frankrijk kwamen we deze oer-5 tegen. Goed beveiligd achter un le grand ports electrique, zijn we op audiëntie geweest bij madame Baron, op een prachtig chateau onder Parijs. Deze R5, dit snoepje, was gekocht als surprise voor zoonlief. Maar weigerde het cadeau te accepteren. Ja, ja dat gaat zo in die kringen…………..

Uiteindelijk gaf le Baron zelf telefonisch toestemming , om de voiture  over te nemen. Om de teleurstelling in het verwende kind maar snel achter de rug te hebben. Na een ‘koninklijke’ wuif van madam Baron, le Renault cinq blanc, maar meteen de sporen gegeven, binnen door het prachtige boerse Franse landschap naar le Pays Bas.

voor een uitgebreide fotoreportage.

De R5 rijdt top! Zo vind je ze bijna niet meer, in deze fabelachtige staat. Deze R5 uit 1982, bedoeld voor de purist of verzamelaar, met maar 57.000 originele kilometers, is een topper. Roestvrij natuurlijk,  alle holle ruimte van fabrieks-ML voorzien, en nog in volledig oorspronkelijke waanzinnig mooie glanzende fabriekslak. Aan de bumpers van deze ‘adellijke’  binnenslaper is te zien, dat zij weinig zon en buitenlucht heeft gezien. Niet verkleurd of beschadigd dus. En het interieur lijkt alsof er nog nooit iemand heeft ingezeten. Delen zijn zelfs nog bedekt met beschermfolie. Ondertussen voorzien van het Nederlandse kenteken:  29-XXL-3 , kan niet mooier (EXTRA EXTRA LARGE !) Te koop voor 3450 euro met recente APK, afleveringsbeurt,  en alle boekjes. Franse papieren (carte gris)  en originele kentekenplaten erbij.

Reacties zijn gesloten.