Landrover 109 series 3

Geplaatst: juni 9, 2012 in Landrover

The best 4×4 by far, Swiss origin, verkocht!

Old Englisch school, a rough Laro 109, series 3. De nestor van alle Europese terreinwagens. Gaat het offroad, dan laat hij vele moderne 4×4’s letterlijk en figuurlijk in het stof bijten. Aan boord is het zwoegen, dus de overtollige kilo’s van het buiten de deur eten raakt u gemakkelijk kwijt. Hoe simpel van opzet ook, deze alleskunner zit vol Brits-eigenzinnige toepassingen.

Dit exemplaar uit de collectie van GrandPlaisir voitures is ‘ontsnapt’ uit een psychiatrische inrichting uit Zwitserland.

Van origine olijfgroen, maar -in opdracht-  aan Swiss Landrover , in een alarmerende felrode kleur gespoten, om beslist aan te geven dat hier zeer bijzonder mensen en goederen  in vervoerd werden. Deze Laro maakte onderdeel uit van de bedrijfsbrandweer als werkpaard tussen de dependances van de inrichting. Bij aanschaf stond de teller op 6000 km. Ondertussen staat de teller na ‘intensief’ gebruik in Nederland op 15.500 km! Ondanks de lage kilometerstand werd de auto jaarlijks perfect onderhouden in Zwitserland, om garant te staan voor een a la minute vertrek.

Geen zwaar gemodificeerde Landrover  dus, met zwaailichten, brandblussers, alarmbellen, etc. die je af en toe ziet aangeboden op autosites. Dit is een, met zeer beperkte aanpassingen, origineel ongeschonden exemplaar, die beslist niet meer te vinden is. Een unieke kans voor een ware verzamelaar en/ of Laro-fanaat. De auto is voorzien van alle achterbanken voor het vervoer van 9 mensen. Er zit een fabrieks-optioneel dubbeldaks tropendak op, bedoeld om het hoofd koel te houden. Het is immers hard werken met deze robuuste 6 cilinder benzinemotor, 2625 cc, 95 pk bij 4500 t/min. Topsnelheid 115 km/uur en een gewicht van 1800 kg. 

Deze Laro uit het bouwjaar 1974, een 109 series 3,  is een bruut om in te rijden, maar oh zo leuk. Recent zijn de wielen professioneel gespoten, vanwege lichte vliegroest.  Verder is de auto onbehandeld, alsof hij net uit de fabriek is gerold. Heeft nog een grote beurt gehad, en daarmee zeer betrouwbaar in het gebruik, on- en offroad, zoals het hoort. Prijs voor deze unieke  mastodont 16.750 euro, op Nederlands kenteken en afleverbeurt.

Klik op het Landrover-logo voor meer foto’s.

Reacties zijn gesloten.