Morris Minor 1000, project, verkocht!

Geplaatst: juni 9, 2012 in Morris

The best traditional British Picnic-car ever!

ACTIE! We gaan ruimte maken in onze klassiekerstalling. Nu, deze authentieke Morris Minor tegen een projectprijs van 2000 euro voor 1250 euro !  

We hebben weer iets aparts!  Een zweem van nostalgie komt je te gemoed, bij het aanschouwen van dit exemplaar puur eigenzinnige Britse automobielhistorie. Gedachten kunnen zo maar afdwalen naar James Herriot countrylanes  in rural Staffordshire in Wales, uit de populaire BBC-serie,  over het wel en wee van een kneuterige plattelands dierenpraktijk.  Maar even goed denk je bij dit  voertuig aan een onlosmakelijke typical British Picnic. Plaids behoren dan ook gewoon tot de standaarduitrusting. Waarop na een zwoegende tour op kronkelweggetjes, the family onder een druiligere Engelse zon, zich neerzeteld, en zich tegoed doet aan Sandwiches, Cornish Pasty, Smoked Salmon,  Fried Chicken, en Custard Tart. Vergezeld met een glaasje Chardonnay natuurlijk. En met de laatste spicy sausage rolls achter de kiezen, pruttelen zij weer via de mooie binnendoorroute, zeer voldaan huiswaarts.

Deze GrandPlaisir voiture is van een verzamelaar. Deze two-tone in zee- en mosgroen gespoten 4-deurs Saloon, is voor de ware kenner van het type Minor 1000. Een zeldzame uit de laatste Minor-productiejaren van 1956 tot 1971.  Het betreft een project. Altijd droog gestald gestaan, chassis hard, verder geen wezenlijk rottigheid. Heeft wat vliegroest op het chroomwerk, en  wat roestvorming onder de deuren. Maar een beauty in hart en nieren. Zij vraagt wederom verwend te worden door passionele rechterhanden. Deze Minor uit 1959 heeft voor 4 jaar gelden voor het laatst gelopen. Het motorblok moet ok zijn, echter de versnellingsbak haperde op de 1e en 3e versnelling. Moet voor de degene met technisch inzicht, door haar zeer eenvoudige engineering, een te overziene klus zijn. De auto is helemaal compleet. Voorzien van een prachtig krakelee mintgroen lederen interieur. Leuk detail: er zitten nog de originele richtingaanwijzers in die bij het aangeven van richting uit de B stijl klappen met een lichtje aan de binnenzijde!

Kortom een autootje met veel potentie, waarvan de basis goed is. Prijs 2000 euro, inclusief kenteken en papieren. 

Voor meer foto’s klik op onderstaand Morris-logo.

Reacties zijn gesloten.